2 Nisan 2012 Pazartesi

Bebeklere organik giysi

Bebeklere organik giysi
Tarım ilacı kullanılan pamukta kanserojen madde uyarısı yapan uzmanlara göre, bağışıklık sistemi tam gelişmemiş bebekler için organik giysiler daha güvenli.

ANKARA - Bağışıklık sistemi henüz tam gelişmemiş bebekler için yüzde yüz pamuk, organik pamuk veya bambudan üretilen giysiler öneriliyor. Tarım ilacı kullanılan pamukta kanserojen madde uyarısı yapan uzmanlara göre organik giysiler bebekler için daha güvenli.
Dr. Sami Ulus Kadın Doğum, Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Eğitim ve Araştırma Hastanesi çocuk sağlığı ve hastalıkları uzmanı Nihan Hilal Sorguç, bebek giysisi seçiminde dikkat edilmesi gerekenlerle ilgili uyarılarda bulundu.
Ailelere, doğum öncesi alışveriş yaparken gelecek hediyeleri de göz önüne almalarını öneren Sorguç, ''Yakın çevredekilerin bebekleri için küçülen ancak özenle kullanılmış kıyafetlere de açık olunmalı. Bebek kıyafetlerinin ikinci kişi tarafından giyilmesinde hiçbir sakınca yoktur'' dedi.
PAMUK, ORGANİK PAMUK, BAMBU
Bebek giysilerinin üretildiği materyalin büyük önem taşıdığını vurgulayan Sorguç, yüzde yüz pamuk, organik pamuk veya bambudan üretilenlerin tercih edilmesini önerdi. Sorguç, şunları kaydetti:
''Aileler bebekleri için her şeyin en iyisini istediklerinden, organik bebek

Devamı için

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder